• Header 1

Het onderzoek van Prof. Dr. C.U. Blank

foto BlankSinds 2007 werk ik in het Antoni van Leeuwenhoek. Daarvoor was ik arts en onderzoeker in Duitsland en Amerika. Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met uitgezaaid melanoom of niercelkanker. Ik denk dat het immuunsysteem ons sterkste wapen tegen kanker kan zijn. Daarom houd ik mij bezig met onderzoek op dit gebied. Hierbij kijken we of we het immuunsysteem kunnen aanleren kankercellen te herkennen en doden. Met deze immuuntherapieën en doelgerichte therapieën kunnen wij patiënten helpen en soms zelfs genezen. Ik zet me ervoor in dat zoveel mogelijk patiënten voordeel hebben van deze veelbelovende therapieën.

In het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis te Amsterdam wordt o.l.v. Prof. C. U. Blank een onderzoek gedaan naar de zogenaamde “signature” van ons immuunsysteem. Hiervoor is een onderzoekster aangesteld; Trieu My Van. Voor dit onderzoek is bij Nanostring in Seattle een Digital Spatial Microscope aangeschaft. Deze zeer geavanceerde microscoop is ontwikkeld in nauwe samenwerking met NASA en Google. Deze Nanostring microscoop maakt het mogelijk om op celniveau in de tumor te kijken. De microscoop beschikt over 1 miljoen spiegels die stuk voor stuk afzonderlijk kunnen worden ingesteld!

De spiegels zitten allemaal op een oppervlakte met de afmeting als een vingernagel! Het vaststellen van de zogenaamde signature was al langer mogelijk maar dit nam per biopt 1 jaar in beslag. Met de nieuwe microscoop zijn hiervoor 3 dagen nodig. Het is nu van belang dat er zo snel mogelijk zoveel mogelijk verschillende biopten worden onderzocht. De uitkomsten van dit onderzoek gaan ertoe bijdragen dat de next step in immuuntherapie gemaakt kan worden. De behandelingen zullen hierdoor patiënt doelgericht gemaakt kunnen worden.

De eerste onderzoeksresultaten zijn verbluffend en de hele wereld kijkt momenteel mee naar wat er in Amsterdam gebeurd o.l.v. van Prof. C. Blank en Trieu My Van. Alle donaties en acties van CarolaHelpt komen rechtstreeks ten goede aan dit onderzoek.

Wilt u meer weten over kankerbehandeling op maat dan is onderstaande video zeer interessant.

We use cookies to ensure that our website works optimally for the visitor.