• Header 1

Over Carola

Ik ben opgegroeid in Heerhugowaard. Na mijn studie tot Logopediste in Amsterdam en een aantal jaren in Heemskerk te hebben gewoond, ben ik  in 1995 naar Heerhugowaard verhuisd waar ik nog steeds met veel plezier woon. Ik ben 26 jaar getrouwd met Mark en ben moeder van Youp (24) en Jolie (20). Youp is afgestuudeerd van zijn master entrepeneurship en werkt als consultant transactions bij Ernst & Young. Youp woont samen met zijn lieve vriendin Romée in het centrum van Alkmaar. Jolie doet een studie bedrijfskunde aan de universiteit van Amsterdam en woont nog bij ons thuis. Ik ben erg trots op de resultaten van de kinderen en hoe zij zich hebben ontwikkeld.

Op mijn 22ste ben ik als logopediste in dienst gekomen van de schoolbegeleidingsdienst Kop van Noord Holland. Mijn werk bestond uit het bezoeken van diverse basisscholen om aan het begin van het schooljaar kinderen te onderzoeken die ik de rest van het schooljaar behandelde. Ik bezocht ook één keer per week de basisscholen op Texel. Toen ik moeder van Youp werd kon ik mijn werk niet goed combineren met moeder zijn. Het was een bewuste keus om te genieten van mijn zoon en daarom ben ik gestopt als actief logopediste. Al gauw kreeg ik weer interesse in de lokale politiek in Heerhugowaard.

Op mijn 19e ben ik jeugdlid geworden van de HOP. Inmiddels ben ik 23 jaar geleden met voorkeurstemmen raadslid geworden. Destijds was ik het jongste raadslid in Heerhugowaard. Deze bijzondere positie gaf mij de gelegenheid om de anderen wakker te schudden als het gaat om het belang van jeugdbeleid. Zo heb ik mij ingezet voor het realiseren van een horecaplein. Nog steeds is dit voor mij een belangrijke drijfveer want er is nog lang niet genoeg voor de jeugd. Het zorgen voor goede voorzieningen op het gebied van Sport, Onderwijs, Cultuur en Zorg vind ik een belangrijke taak van de raad. Als fractievoorzitter heb ik twee keer de gemeenteraadsverkiezingen gewonnen in een gemeente met 60.000 inwoners. In 2015 heb ik een Koninklijke onderscheiding ontvangen waarop ik erg trots ben.

Ik ben sportief ingesteld. Ik heb veel geturnd, geschaatst, geroeid en op vakanties ging steevast mijn surfplank mee. Ondanks de nare situatie waar ik sinds 2012 in ben gekomen sport ik nog steeds één maal per week.

Wegens de ernstige gezondheidsproblemen heb ik tot mijn grote spijt het fractievoorzitterschap moeten neerleggen. Tijdens mijn periode als fractievoorzitter heeft de HOP twee maal de overwinning tot grootste partij van Heerhugowaard behaald en daar ben ik dankbaar voor.

Hoewel mijn gezondheidssituatie al jaren zeer onzeker is probeer ik mij als raadslid nog steeds in te zetten voor de HOP om de gerealiseerde voorzieningen te behouden en verder te ontwikkelen, zodat onze inwoners van jong tot oud met plezier in Heerhugowaard kunnen wonen.

Daarnaast zet ik mij samen met mijn man Mark sinds mei 2017 in voor CarolaHelpt. Ik haal er op de momenten dat dit lukt veel voldoening uit om met alle initiatieven die we ontplooien iets goeds te halen uit een heel slechte situatie. 

We use cookies to ensure that our website works optimally for the visitor.